Pompe din inox cu rotor flexibil
Pompe automorsante cu inel
Prese continue cu surub
Kit spalare
Accesorii
Contact
Acasa > Pompe cu rotor flexibil
POMPE INOX CU ROTOR FLEXIBIL

SP MID EP GR RID VA - INV
Pompe cu ax Pompe hidraulice cu motor orbital Pompe coaxiale Pompe curea statice sau mobile Pompe cu reductor Pompe cu variator mecanic sau invertor electric
Fisa tehnica Fisa tehnica Fisa tehnica Fisa tehnica Fisa tehnica Fisa tehnicaAceste pompe rotative sunt dotate cu rotor flexibil si cu carcasa din material otel inoxidabil (AISI 304 sau AISI 316). Viteza redusa a acestor pompe permite transferul fluidelor delicate, fragile sau vascoase sa se desfasoare in conditii optime, chiar daca ele prezinta in compozitie unele partile solide, acestea nefiind distruse (ex: samburi). Pompele cu rotor flexibil sunt utilizate pe scara larga în domeniul OENOLOGIC (vin, must, bostina), în prelucrarea produselor alimentare (bere, pulpa de fructe, sucuri, miere, zahar lichid, siropuri, glucoza, lapte, unt topit, oua, iaurt, ulei, suc de tomate, saramura, etc), în industria chimica (amidon, adezivi pe baza de apa, emulsii, glicerina, ceara, detergenti, latexde cauciuc, substante fotografice, polielectrolit, vopsele, cerneala, ape uzate, etc), în industria cosmeticelor si in cea farmaceutica (sapun lichid, lotiune de curatare, crema, sampon, etc).

Caracteristicile de utilizare ale pompei cu rotor flexibil si avantajele sale

 • Principiul de functionare - Paletele rotorului flexibil se deformeaza usor, astfel incat ele absorb lichidul in interiorul pompei si il imping ulterior catre racordul de refulare, la un anumit debit. Acest principiu ajuta eliminarea „stresului” asupra produsului fara sa scada eficienta absorbtiei.
  • Design simplu - usor de instalat, de utilizat si intretinut
  • Reversibile - functioneaza in ambele sensuri de rotatie. Se permite astfel o recuperarea usoara, din conducta de evacuare a excesului produsului pompat fara interventie manuala, si se faciliteaza golirea conductelor la sfarsitul transferului.
  • Performanta excelenta - chiar si la viteze reduse ale motorului, permitand astfel transferul de fluide delicate, fragile sau vâscoase pana la 72.000 litri pe ora chiar si daca ele prezinta unele particule solide în suspensie si aceasta fara sa afecteze calitatea produsului.
  • Capacitate de absorbtie extrem de buna – Pot pompa usor produse ce contin aer sau gaz.
  • Pret redus – Investitie micaPompa poate sa lucreze in diferite pozitii
   Un principiu de montare usor de realizat, cu multiple materiale folosite si un sistem complex de verificare a calitatii ne permite sa oferim o gama larga, variata si personalizata a produselor. Toate pompele pot fi produse cu diferite tipuri de rotoare, presetupe, conexiuni. Pompele pot fi: pompe cu ax, pompe coaxiale, pompe cu motor electric, pompe coaxiale cu motor orbital hidraulic, pompe cu reductor, pompe cu curea (fixe sau mobile), pompe cu variator de viteza electronic sau mecanic.
   ROTORUL poate fi din:
  • Cauciuc natural (NR) - Optim pentru lichidele pe baza de apa la temperatura camerei; putere maxima.
  • Neopren (CR) - Un bun compromis intre rezistenta mecanica si cea chimica
  • Nitril (NBR) - Rezistenta excelenta la uleiuri si grasimi.
  • EPDM - Optim pentru fluidele calde, compatibil cu procesul CIP. Excelent pentru fluide alcaline si acide.
  • Silicon (VMQ) - Excelent pentru temperaturi ridicate, insa are o rezistenta mecanica scazuta.
  • Conexiuni (DIN 11851, Garolla, BSP, Macon, Triclover, SMS, BSM/RJT).
  • Carcasa pompei este din inox AISI 304/316
  • Etanseitate mecanica (Otel-Grafit-NBR, Carbura de tungsten-NBR, Carbura de tungsten-Viton, etc.).